(Ова е гостински пост на Моника Јандревска. Постот е првично објавен на Medium, и e реобјавен со нејзина дозвола.) Денес се достапни повеќе JavaScript рамки (framerwork) кои треба да им го олеснат животот на девелоперите. Но, изборот на рамка за следниот проект може да биде навистина проблематичен. Angular и React се водечки рамки, а Vue.js […]

Прочитај повеќе