Вообичаено ИТ настаните се организираат во Скопје. Причината за ова секако не е недостаток на квалитетни развивачи и дизајнери во другите градови, па затоа Pelister.tech ќе помогне да се сретне заедницата во Битола. Настанот е закажан за 19 декември и ќе се одржи во Вино бар Буре. Ова е прва средба, но организаторот ветува дека […]

Прочитај повеќе

Следната недела во Скопје ќе се одржи Tech Flow Skopje. Станува збор за митап организиран од Endava на кој ќе се разгледува „Agile“ пристапот за развој. Развојот на agile системи е посебно напреднат последниве десетина години. Дел од темите всушност ќе бидат фукусирани на флексибилниот пристап за развој, но друг дел ќе биде фокусиран на […]

Прочитај повеќе

Овој викенд се одржува голем YouTube митап во салата Борис Трајковски во Скопје. Настанот е поддржан и организиран од најголемите македонски јутубери. Bobi Beatbox, GP, Winncoot, Steffonator, Bambo, Иван Ајнштајн, IB, Blostur, Darko Atanasovic, Antonio HD, BonnoTV, LordOFails, Андреј Прави Влогови и Nikola’s Art House се дел и организатори од настанот.  „Ќе биде скроз лудо, ќе […]

Прочитај повеќе