Лавот, новата верзија на Mаc oперативниот систем, е достапен за симнување од Мac продавницата за апликации за сите Apple-ови корисници. Mac OS X Lion чини 30 долари, а доколку имате постара верзија на Mac OS ќе треба да го надградите во 10.6 за да може да се инсталира. Претставен од Apple како „OS X се […]

Прочитај повеќе

Аpple на својата WWDC 2011 конференција откри дека има 54 милиони Mac корисници ширум светот кои сега ќе можат да го купат новиот Mac OS X Lion преку веб за 29 долари.

Прочитај повеќе

Покрај претставувањето на Macbook Air на „Назад кон Мac-от“ настан, Apple претстави и најави уште Mac новини. Се претстави FaceTime за Mac, програмот со кој може да се прави видео чет од Mac на Маc и iPhone. Се претстави нов iLife, сет на апликации за обработка на фотографија, музика и видео…

Прочитај повеќе