Корисничкото искуство е наjвредното мислење кога се работи за продукт, бренд или компанија. Затоа, од среда, Златна книга стартува новина каде корисниците ќе можат да остават коментар или оцена за компанијата која е излистана на сајтот.

Прочитај повеќе

Неодамна еден од најпопуларните .мк огласувачи Pazar3.mk започна да наплаќа за огласите кои до тогаш беа бесплатни. Оваа одлука на огласувачот наиде и на критики и на пофалби, па Goran123 на форумот објави таква тема за да ги чуе мислењата на корисниците.

Прочитај повеќе

Се случи неверојатен инцидент со А1 телевизијата, заради се уште нејасни причини, но за да не навлегуваме во дневно политички теми како ИТ медиум, повеќе ќе прочитате по весниците.

Прочитај повеќе

Според Google најголеми шанси за победа на Евровизија 2010 има германската преставничка Лена. Македонскиот преставник Ѓоко Танески е дури на 33-то место, а албанската преставничка е на 24-то. Сепак Google не е видовит, туку го користи информациите од пребарувањето. Значи колку повеќе луѓето пребаруваат преставник или песна толкава е популарноста на таа песна и со тоа се одредуваат шансите за победа.

Прочитај повеќе

Пред некој ден читав за успешно формираната Пиратска Партија на Бугарија, една од повеќето европски пиратски партии, пишува HijackHacker на форумот на It.com.mk.

Прочитај повеќе