За само еден ден вештачката интелегенција на Microsoft се претвори од возбудлив експеримент во неподнослив расистички четбот, кој мораше да биде исклучен. Вештачката интелегенција Tay на крајот стана толкав проблем на Microsoft, што компанијата започна да ги едитира твитовите, за на крај да го исклучи. Tay беше експеримент кој учи преку разговор. Креиран е за […]

Прочитај повеќе