Xiaomi презентираше уред кој компанијата ќе ја внесе и во паметните домови на иднината. Mi Induction Heating Pressure Rice Cooker е паметен уред на кој му е потребно ново, пократко име, но би требало ја олесни работата во кујната, бидејќи овозможува паметно готвење на ориз со помош на паметен телефон. Уредот треба да биде одговор […]

Прочитај повеќе

Двајца 17 годишни студенти, Џошуа Месмер и Исаја Вокер, одговорија на повикот на Шели Рош, основачот на засолништето за миленици Tiny Kittens, да му помогнат на едно мало маче без задните нозе. Тие со 3Д принтер му изработија нови нозе за да може да се движи слободно. Ова е еден од многуте примери како 3Д […]

Прочитај повеќе