Фантастичните филмови и и технологијата се во своевидна симбиоза, смета креаторот на корисничките интерфејси за Minority Report и Iron Man, Џон Андеркофлер. „Во времето на оригиналниот Star Trek, немаше свест помеѓи инженерите, технолошките компании, дека требаше тоа да се направи, да се донесат премети кои беа функционални во филмовите и да се рекреираат во вистинскиот […]

Прочитај повеќе

Fujitsu најавува нов контролер, комбинација на камера и скенер која ќе наликува на тоа што имавме можност да го видиме во Minority Report, јавува The Verge. Скенерот изгледа интересно, но се чини и дека има уште доста работа на него. Најинтересна изгледа можноста за поставување на дополнителни информации во документи, брошури или мапи кои стануваат […]

Прочитај повеќе

Кinect SDK(Software development kit) за Windows ќе им даде шанса на хакерите, истражувачите и ентузијастите да си играат со Kinect креирајќи разни апликации за гејминг платформата.

Прочитај повеќе

Сигурно се сеќавате на кул компјутерскиот интерфејс кој Том Круз го користи во „Minority Report”. Тој интерфејст пости и е креација на Џон Ундеркофлер.

Прочитај повеќе