Aко очекувате само Владата да направи нешто за вашиoт стратап, тогаш откажете се веднаш, одговори министерот за странски инвестиции Веле Самак на громогласен аплауз на четвртиот Startup Grind Skopje. Салата во American College беше полна со млади луѓе кои се лути што, ете, властите не им го олеснуваат претприемачкиот живот, но г. Самак ја кажа […]

Прочитај повеќе

Иако Македонија е спремна уште од 2008-ма година (според изјавите на МИОА), сепак поради економската криза PayPal ќе дојде во првиот квартал на 2012-та, вели министерот за информатичка технологија Иво Ивановски во интервју за Кајгана. „Последниот официјален допис што го добивме од ПејПал е дека во првиот квартал на 2012 Македонија ќе биде вклучена во […]

Прочитај повеќе

Во Декември, 2006 година, Владата го избра М-р Иво Ивановски за министер без ресор задолжен за развој на информатичкото општество во Македонија. Иво, кој е роден во Битола, има дипломирано на американскиот универзитет Охајо Стејт во 2000 година, а својата магистратура во насоката хардверски инжинеринг ја стекнал во 2003 година.

Прочитај повеќе