Permeate е бесплатна iOS апликација од Бен Ходл, која овозможува брз преглед на популарните твитови од луѓето кои ги следите на Тwitter. Идејата на Permeate е да ви ги прикаже најпопуларните твитови, налик на македонската TweetsPie, но со малку поминималистички дизајн и без опција да контролирате кои профили да ви се појавуваат, што е мал […]

Прочитај повеќе

По 10-ти септември iOS 7 дефинитивно ќе донесе ново искуство за сите корисници на iPhone и iOS. Но, тоа не значи дека новата верзија ќе биде веднаш прифатена, или пак дека минималистичкиот концепт на главниот дизајнер на Apple, Џоnaтан Ајви, е перфектен. Редизајнираниот iOS 7 можеби треба да се гледа како на основа за идни […]

Прочитај повеќе

Google работи на порадикални промени во корисничкиот интерфејс, особено околу дизајнот на омнибоксот (барот за адреси). Како што и се забележува во развојот на Chrome, Google се стремат кон што поминималистичкиот дизајн. Овојпат, централната идеја се врти околу отстранувањето еден од двата реда кои во моментов се наоѓаат во горниот дел на прелистувачот, односно сакаат да го отстранат URL барот и да ги интегрираат табовите и барот во едно.

Прочитај повеќе

Google.com страницата доби нов, редизајниран горен навигационен бар чии десни опции се групирани на едно место, што е најверојатно инспирирано од Chrome прелистувачот.

Прочитај повеќе