Истражувачи од Универзитетот Минесота, објавија дека изработиле решение кое ќе овозможи принтање се стем клетки и користење на овие отпечатоци за лечење на повредите на ‘рбетот. Технологијата постоеше и досега и се користеше за креирање на пластични калапи во кои потоа се сместуваа клетките. Сепак проблемот е кога се принта со клетките се уништуваат и […]

Прочитај повеќе