Не се чудите зошто толку многу твитови со хаш-тагот #ул го преплавија Twitter фидот. Креативната македонска Twitter зеадница, секогаш расположена за тролање и шеги, стартува нов популарен хаштаг за да ги исмее властите кои сакаат да ги преименуваат скопските улици. Веста која го стартуваше хаштагот #ул е дека најдоцна до есен голем дел од скопските […]

Прочитај повеќе

Има едно меме што се шири на интернет откако започна мерењето на силите за договорите и законите кои што треба да владеат со него: Освен тоа што изгледа кул на постоечката иконографија (Гај Фокс) да се додаде уште еден херој, ми се чини дека сликичкава затскрива неколку важни поенти, најмногу за и околу ACTA. Прво, […]

Прочитај повеќе

Содржината на македонскиот веб сè уште е на нивото што Европа го имаше пред 10-15 години, се вели во истражувањето за онлајн медумите и онлајн новинарството на Македонскиот институт за медиуми (МИМ).

Прочитај повеќе