Виртуелното момче Мајло прв пат се појави кога беше претставен Microsoft Kinect контролерот (познат и како project Natal). Контролерот на Microsoft реагира на движења, без потреба на тастатура и глувче.

Прочитај повеќе

Microsoft вчера на конференцијата за видео игри E3, претстави 3Д платформа за Xbox 360 која го следи движењето, реакциите на лицето на играчите, а може да препознае и говор, со цел да се контролира ликот во играта. Доколку овој интерактивен продукт на Microsoft се покаже практичен, дефинитивно гејминг платформата Wii ќе добие сериозен конкурент.

Прочитај повеќе