Познатиот блог за веб стрипови xkcd објави огромен инфографик Money во кој го разгледува користењето (и влијаниетo) на американскиот долар во неверојатен детал: од колку се трошат просечно во ресторан од просечен гост до колку троши САД во војните, колку милијардери има, колку пари имаат тие, колку се трошат за парламентарни избори во САД до […]

Прочитај повеќе

Секој седми србин е член на форумот Burek, доколку се спореди нивната бројка на членови според популацијата на Србија. Ова е неверојатно достигнување за деветгодишниот форум каде се информира и дискутира за сите можни теми поврзани со секојдневието во Србија и светот.

Прочитај повеќе

Opera на шеговит начин го претстави 150 милионитиот корисник на прелистувачот. Имено наместо вообичаено прес соопштение, Opera објави инбокс oд мејл на својот директор Џон вон Тетчнер. Инбоксот секако е лажен, но е интересно што може да се пребарува низ него.

Прочитај повеќе

„Мобилните ни станаа нашите персонални компјутери, секогаш со нас и секогаш спремни за да се блогира нешто со нив.“ вели Исак Кејет од Wordpress во блог пост кој го слави 1 милионитиот мобилен корисник од сите платформи.

Прочитај повеќе

Знаејќи ја популарноста на мрежата, оваа достигнување беше само прашање на време, нели?

Прочитај повеќе