Новите Galaxy Tab 8.9 и Galaxy Tab 10.1 таблет компјутери на Samsung се ултра тенки, само 8.6 милиметри, што е 0.2 милиметри потенок од Apple iPad 2 и со тоа се „најтенките“ таблет компјутери.

Прочитај повеќе

Првите комплетни компјутерски системи со милиметарска димензии беа презентирани на ISSCC во Сан Франциско. Универзитетот од Мичиген ги презентираше овие системи во вид на имплант кој го мониторира очниот притисок кај пациентите со глукома, и компактно радио за безжични сензорски мрежи.

Прочитај повеќе