Да се каже дека Star Wars: Battlefront 2 помина лошо би било потценување од епски пропорции. Издавачката куќа ЕА вложи сериозни напори да ги зацементира гејмплеј механиките на начин на кој едноставно моравте да посегнете по паричникот и да трошите вистински пари на игра која, според сите показатели, беше сосема просечна. Поради преголемата контроверзност и […]

Прочитај повеќе

Kои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, педесетто издание. Во чест на педесеттиот извештај за гејминг новости, IT.mk наградува пет читатели со една од следниве пет игри: Homefront – FPS акција за тоа што би можело да се случи кога војната би била донесена на […]

Прочитај повеќе

Middle-earth: Shadow of Mordor беше една од оние игри кои неочекувано се прикрадоа во срцата на гејмерите и инстантно ги импресионираа со комплексната изведба на гејмплејот и напнатата приказна. Со најавувањето на Middle-earth: Shadow of War, тимот успеа да нè изненади и по вторпат. Микро-трансакции во продолжетокот, меѓутоа, се изненадување во сосема спротивен правец. Според […]

Прочитај повеќе