Специјализирани микро-роботи со големина од неколку милиметри во иднина може да бидат импресивно надополнување на 3д-принтањето. Минијатурните роботчиња на SRI International можат да носат елементи или лепило и со тоа да креираат поголеми структури. Мини роботчињата се инспирирани од мравките кои иако се малечки градат огромни и импресивни структури.

Прочитај повеќе