Во Порторико Twitter доби една поинаква употреба. Наместо да се користи за поврзување на луѓето, микро-блог платформата експериментално се користи за да го намали криминалот во земјата. Под мотото „Следи ме, за да не ме следиш“, тројца затвореници, од кои двајца осудени за убиство, ги споделуваат нивните искуства од затворот. Затвореници своите твитови ги споделуваат […]

Прочитај повеќе

Сервисот за микро-блогирање има над 145 милиони корисници, рече директорот на компанијата Еван Вилијамс во блог пост за пораст во мобилното користење на сервисот.

Прочитај повеќе

Twitter е сервис за микро-блогирање, односно објавување на постови до 140 карактери. Пораките можат да бидат објавени директно од веб прелистувач, ИМ клиент, СМС, е-маил или пак некоја десктоп апликација наменета за тоа. На исти начини може да одберете и да ги добивате постовите на луѓето, кои според јазикот на овој сервис, "ги следите". Првично наменет за полесна и побрза комуникација, Twitter се покажа како доста корисен сервис за брзо информирање, по што беше прифатен од многу интернет корисници, но и од големи медиумски имиња и компании.

Прочитај повеќе