Првата игра на Nintendo за Android и iOS, Miitomo покажува како влезот на јапонската компанија може да го загрози приматот кој го имаат Zynga, EA Games и другите издавачи, вели Surveymonkey. Иако не станува збор за класична видеоигра, туку повеќе наликува на експеримент, сепак Miitomo е хит, и е една од најпопуларните апликации за преземање, […]

Прочитај повеќе

Snapchat повеќе не е најсимнувана апликација за iOS во САД, а најверојатно уште поголемо изненадување е апликацијата која ја замени – Miitomo од Nintendo. Интересно е што ова е првата игра за мобилни од Nintendo, која по 3 милиони преземања стана инстант успех. Иако не станува збор баш за класична видео игра, ова не ги […]

Прочитај повеќе