Порталот iFixit кој цела година расколoпува уреди овојпат „склопи“ листа на уреди од 2017 кои се најтешки за сервисирање. На листата доминираат уреди од Microsoft и Apple, а за да ја растури монотонијата, тука е првиот телефон на Essential.

Прочитај повеќе

Кinect SDK(Software development kit) за Windows ќе им даде шанса на хакерите, истражувачите и ентузијастите да си играат со Kinect креирајќи разни апликации за гејминг платформата.

Прочитај повеќе