Microsoft Визиjа: Reloaded e  конференцијата во организација на Microsoft Македонија на која се собраа на едно место повеќе од 300 бизнис-лидери, одлучувачи, ИТ-професионалци и партнери од земјава и пошироко. По тој повод следи интервју на тема „.NET Core & Docker“ со нивниот ексклузивен партнер IT Labs, директор за технолошки развој на компанијата, Илија Мишов. Од каде потребата […]

Прочитај повеќе

Во хотелот Marriott во Скопје, на 16-ти и 17-ти ноември ќе се одржи конференцијата Microsoft Визија: Reloaded, настанот кој Microsoft Македонија веќе со традиција го организира неколку години по ред. Корпоративната конференција, на која воглавно присуствуваат ИТ професионалците од бизнис, образовниот и јавниот сектор, оваа година со додатокот “Reloaded” во името се чини дека ветува […]

Прочитај повеќе