Microsoft тргна по патот на Google и на својот развоен тим му додаде група за „специјални проекти“ по примерот на Google X Lab каде се изработија автономните возила и Google Glass очилата. Тимот на Microsoft го води поранешниот директор на DARPA, Норман А. Битакер, јавува Fast Company. „Грубо објаснето новата дивизија ќе биде дел од […]

Прочитај повеќе

Вештачката интелигенција е најголемата инвестиција на Microsoft во лабораториите во кои се истражуваат нови технологии, вели директорот на Microsoft Research, Питер Ли, за Bloomberg. Г. Ли објасни дека имаат развиено паметен лифт кој може да предвиди на кој спрат одите, благодарение на напредна вештачка интелигенција. AI системот ги студира навиките на луѓето преку разни сензори […]

Прочитај повеќе

Microsotf Research и групата Applied Sciences на Microsoft ги презентраа претходно тајните прототипи и неверојатни концепти на овогодишниов TechForum.

Прочитај повеќе