Microsoft во последните неколку месеци со многу работи покажа дека се редефинира од гигант кој влезе во комфорт зона, во компанија која се залага да понуди подобри услуги, производи и да се доближи до трендовите. Компанијата го редизајнираше Paint, активно работи на HoloLens, претстави кул хардвер Surface и Dial, се приклучи на Linux фондацијата… Оваа енергија на глобално ниво […]

Прочитај повеќе

Во хотелот Marriott во Скопје, на 16-ти и 17-ти ноември ќе се одржи конференцијата Microsoft Визија: Reloaded, настанот кој Microsoft Македонија веќе со традиција го организира неколку години по ред. Корпоративната конференција, на која воглавно присуствуваат ИТ професионалците од бизнис, образовниот и јавниот сектор, оваа година со додатокот “Reloaded” во името се чини дека ветува […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft Macedonia организира серија настани преку која ќе ја претстави Windows Azure платформата преку која може да се креираат и менаџираат апликации во облакот. Во моментот се најавени настани за 18, 19, 20 и 21 март. Петтиот настан кој ќе се оддржи на ФИНКИ сè уште нема закажан датум. Иако темата е иста – ќе […]

Прочитај повеќе

AquaGuard е избрана за најдобра апликација на Windows Phone предизвикот организиран од Microosft Македонија и T-Mobile. Апликацијата е игра која има за цел да едуцира за загадувањето и за неопходноста за чиста вода. Изберена е како најдобра од 20-те финалисти. Другите наградени апликации се: Nastani Time.mk LiquidLab ColorFever ProveriBroj Najevtino Be Humane Ако сакате да […]

Прочитај повеќе

ПИК, или Помогни ми да изберам компјутер, е Facebook апликација која функционира како агрегатор на производи од разни македонски продавници за хардвер кои се партнери на Microsoft Македонија. Покрај споредувањето и преглед на понудените конфигурации на пазарот, ПИК им овозможува на корисниците да наведат потреба за која им треба конфигурација и да добијат совет од […]

Прочитај повеќе

Факултетот за информатички науки и компјутерско инжинерство (ФИНКИ) заедно со Microsoft ќе им понуди на студентите можност да се стекнат со Microsoft сертификат преку едукативни програми. Тука се вклучува и DreamSpark програмата со која студентите ќе имаат бесплатен пристап до софтверот на Microsoft. „Ова за ФИНКИ значи дека се подобруваат шансите за вработување на нашите […]

Прочитај повеќе

Koмпанијата чиј софтвер е еден од најкористените во Македонија конечно реши да се активира на друштвените мрежи. Microsoft Македонија стартува два нови профили на двете најпопуларни друштвени мрежи. Ок, се работи само за еден профил на Facebook, бидејќи Twitter профилот е само RSS канал, односно автоматски ги споделува истите пораки што ги има на Facebook […]

Прочитај повеќе

Microsoft Mакедонија одлично ја искористи својата конференција Визија 9, која се одржа во четврток и петок, за да ги запознае посетителите со најновите технологии кои се појавуваат на пазарот, но и при тоа да си ги и претстави своите производи и веб сервиси како можно решение за тие нови технологии. Покрај мобилната револуција, денес се […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft Македонија ги претстави јазичните интерфејс пакети со кои се преведуват на македонски јазик Windows 7 оперативниот систем и Office 2010 алатките. Јазичните пакети можат да се симнат бесплатно.

Прочитај повеќе

Microsoft Македонија го претстави Office 2010, последната верзија на популарниот софтвер користен за канцелариско работење. Од воведување на нови пакети за продажба до подобрување на функционалностите и перформансите, новата верзија на Office делува доста интересно и пред сé продуктивно.

Прочитај повеќе