Од Microsoft се имаат обврзано да исфрлуваат по две содржителни надградби за Windows 10 секоја година. Првото надополнување за годинава излезе на пролет, а есенската надградба почна полека да се вдомува во компјутерите на корисниците. Fall Creators надградбата нема да се презема и интегрира во Windows 10 за сите од еднаш, туку постепено и одредени […]

Прочитај повеќе

Веќе некое време како Outlook.com има бета верзија која не само што е визуелно попривлечна туку и располага со пофункционален и проширен интерфејс од можности. За да ја проверете бета верзијата потребно е /owа/ од линкот outlook.live.com/owa/ да го замените со /mail/, да кликнете  на копчето во десниот, горен агол, Try the Beta или тука! […]

Прочитај повеќе

Весплатните Windows Live Еssentials 2011 алатките сега се достапни за симнување. Пакетот алатки содржи неколку веб базирани алатки Live Messenger, Photo Gallery, Movie Maker, Bing бар, Outlook Connector Pack и Silverlight, како и интересни сервиси како Family Safety (за менаџирање на дозволи за користење на компјутерот), Live Mesh (синхронизирање на фајлови преку облакот со компјутерот добивајќи пристап од секаде) и Live Writer (упдејтирање блогови од Wordpress и Blogger).

Прочитај повеќе