Европската комисија ги одреди техничките спецификации за универзален мобилен полнач на батерии за сите мобилни уреди кои ќе се продаваат во Европа почнувајќи од првите месеци на 2011 година. Оваа барање беше поддржано од 14 компании меѓу кои се Apple, Motorola, Nokia, RIM, Samsung, Sony Ericsson, Alcatel…

Прочитај повеќе