Во моментов, а и од поодамна е актуелна темата за тоа кој е во право, противниците или поддржувачите на вештачката интелигенција. Одговор на ова прашање со обидува да даде и познатиот теоретски физичар, г. Мичио Каку. Тој во својот пример зборува и за теориите на Марк Закерберг и Илон Маск. За да видите кој според […]

Прочитај повеќе