Кинескиот производител Huami, кој ја произведува фитнес бразлетната Mi Band на Xiaomi, претстави нов уред, паметен фитнес додаток. Amazefit е паметен уред кој е дизајниран да потсетува на старите алки од жад. Она што веднаш се забележува е дека Amazefit нема дисплеј ниту бројки кои треба да ве потсетуваат дека треба да вежбате. Целиот фитнес […]

Прочитај повеќе

На човековото тело му се потребни 8.000 чекори секој ден, иако јас во вообичаените денови поминувам едвај 500. Ова е поразителнитот заклучок од моето тестирање на паметната алка на Xiaomi Band 1S. Преносните уреди се хит во светот. Само за една година пазарот ги дуплираше нарачките на уредите од Fitbit, Xiaomi како паметниот часовни на […]

Прочитај повеќе