Metamorphosis е кратка игра во која играте како инсект. Ова пружа бројни можности за креативно решавање загатки во свет кој е уникатен поради сменетата димензија, интригантната приказна и впечатливите ликови на кои наидувате. Откако ќе се разбудите едно утро само за да дознаете дека сте трансформиран во инсект, ќе вложите сили за да ги најдете […]

Прочитај повеќе

Имате апликација за паметни телефони? Метаморфозис ве повикува да ја пријавите за учество на Наградата на Светскиот самит за мобилни апликации. Во овој момент натпреварот е во прва фаза и се избираат најдобрите апликации на национално ниво. Станува збор за награди кои ги промовираат најдобрите мобилни апликации. Натпреварот е речиси без ограничување, иако апликациите мора да […]

Прочитај повеќе

Како да се искористат е-Влада сервисите за поефикасно и потранспарентно општество? Ова е проблемот со кој се соочуваме и кој е темата на конференцијата E-Society 2010 организирана од фондацијата Метаморфозис и USAID. Презентациите и видеото од конференцијата ќе бидат објавени на официјалниот сајт, а дополнително објавена е и книга „Oснови и развој на е-влада“.

Прочитај повеќе

Отворениот пристап претставува слободна достапност на дигитални содржини на интернет, пишува фондацијата Метаморфозис која започна да промовира презентации на македонските факултети за како да се воспостави отворен систем на институционално ниво.

Прочитај повеќе