Најголемата друштвена мрежа најави дека на „Home“ екранот на Messenger наскоро пристигаат реклами. Функционалноста засега е во бета фаза, но тешко е да се поверува дека некој се радува на новитетот. Без сомневање рекламите на почетниот екран се атрактивни за Facebook. Messenger има 1.2 милијарди активни корисници и рекламите тука се доволни да ја оддржат […]

Прочитај повеќе

Сервисот за пораки на најголемата друштвена мрежа Facebook е најновата платформа која додаде можост за конференциски видео разговор. Сервисот овозможува разговор за до 50 учесници. Видео разговорите се „поделени“ на два дела: помалку од шест учесници и над шест учесници. Иако функционалноста е идентична, изгледот се разликува. Со помалку од шест учесници во видео разговорите […]

Прочитај повеќе

Само 57 отсто од корисниците на Facebook постираат содржина еднаш неделно, а само 39 отсто од оваа содржина е уникатна. Ова е една причина поради која социјалната мрежа сериозно се фокусира на нови функционалности за споделување на видео содржина. Последниот новитет кој го додаде Facebook е пребарувањето на видео содржини, што е овозможено со додавање […]

Прочитај повеќе

Конечно стана јасно зошто Facebook инсистираше нивните корисници на сите мобилни платформи да мора да ја користат Messenger апликацијата. Компанијата ја претстави новата Messenger платформа која покрај разговори со пријателите ќе овозможи и куп други функции, меѓу кои и користење на апликации. Со помош на повеќе апликации за кои засега се партнери ESPN, Giphy, JibJab […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа официјално ја објави својата Мessenger апликација за Windows само неколку часа откако израелскиот блог TechIT објави линк за симнување на апликацијата. Facebook Мessenger за Windows е апликација преку која може да си четувате со пријателите и да ги следите постовите и активностите преку Ticker. На апликацијата ги имате и нотификациите, како и директните […]

Прочитај повеќе

Facebook со мала група корисници тестира декстоп месeнџер кој ќе има пристап до чет, Ticker и нотификациите. Идејата е да се обезбеди декстоп пристап до популарните опции за да може корисниците да се активни на мрежата цел ден без да мора да отвараат прелистувачи, открива TechCrunch. Oва апликација сигурно ќе биде популарна и ќе може […]

Прочитај повеќе

Yahoo! Messenger ги цензорира FilesTube линковите кои ги праќате, без да ве извести ни вас, ни другата страна, пишува Тorrent Freak. Не е познато дали ова се случува на клиентската или серверската страна, што покренува многу сомнежи за мониторирањето на пораките кои ги разменуваме.

Прочитај повеќе

Yahoo објави Mail и Messenger апликации за Android оперативниот систем. Апликациите се бесплатни и достапни за симнување. Двете апликации ги имаат потребните опции, пример Yahoo Mail за Андроид e доста интересен визуелно со лесен пристап до инбоксот и пишување мејл, како и и директен пристап до Messenger-от.

Прочитај повеќе