Соработката на Mozilla и Facebook го донесе Facebook Messenger на Firefox. Отсега ќе можете да четувате со вашите Facebook пријатели, без ралика на која веб страна сте во моментот. Потегот е пред се за мотивиран за подобро интегрирање на социјалните мрежи и сервиси во прелистувачот. А разликата со досегашниот чет на Facebook е што сега […]

Прочитај повеќе

Facebook со мала група корисници тестира декстоп месeнџер кој ќе има пристап до чет, Ticker и нотификациите. Идејата е да се обезбеди декстоп пристап до популарните опции за да може корисниците да се активни на мрежата цел ден без да мора да отвараат прелистувачи, открива TechCrunch. Oва апликација сигурно ќе биде популарна и ќе може […]

Прочитај повеќе

Skype сега може да се користи на Android, но само на телефон со Android 2.1 верзија или нагоре. Со Skype за Аndroid ќе можат да се прават Skype на Skype разговори како и текстуалното допишување преку IM. Доколку се врти на телефони (преку Wi-Fi и 3G) тоа ќе биде наплатено според Skype кредитите.

Прочитај повеќе

Microsoft го објави подобрениот Windows Live Essential бета 2 пакетот кој сега е достапен за симнување. Пакетот содржи бесплатни Windows програми како Live Mail, Writer, Photo Gallery, Family Safety, Bing Toolbar… и најинтересниот – Windows Messenger кој сега има Facebook чет.

Прочитај повеќе

Research In Motions (RIM) го објави првото официјално видео од најновиот BlackBerry OС 6. Објавувањето на ОС 6 се поклопи со вчерашното објавување на два нови модели BlackBerry Bold 9650 и BlackBerry Pearl 3G.

Прочитај повеќе