Најголемата друштвена мрежа вложува сериозни напори да се претстави како главна платформа за опуштено играње видеоигри. По Facebook Gameroom сега друштвената мрежа додаде нова гејминг функционалност на Messenger. Instant Games им овозможува на корисниците да можат да ги предизвикаат соговорниците директно во разговорите. Игрите се HTML5 и се отвораат брзо, а со тоа овозможуваат и […]

Прочитај повеќе

Tumblr, во сопственост на Yahoo, е една од покреативните блог платформи која има 260 милиони блогови, кои се уникатни и поразлични од останатите блогови и друштвени мрежи. Tumblr е платформа за луѓето што се млади, кул и што ја искажуваат својата креативност преку визуелни постови. Но, ако другите друштвени мрежи изградија цели бизниси и заедници […]

Прочитај повеќе

Апликацијата за четување, WhatsApp, која има околу 350 милиони корисници, ја дочека долго најавуваната надградба за iOS 7. Дизајнот на надградената апликација сега подобро се вклопува во новиот минималистички дизајн на iOS, а надградена е опцијата за разговор со повеќе луѓе со воведување на broadcast-листа, олеснето е користењето на функцијата за блокирање на контакти, а […]

Прочитај повеќе

Microsoft потврди дека ќе го интегрира Windows Live Messenger во Skype, информацијата доаѓа на блогот на Skype. Транзицијата ќе биде направена во следните месеци, а веќе е започната со Skype 6.0 за Mac и Windows. „Нашата цел останува да овозможиме најдобра можна комуникација на сите и насекаде. Сакаме да се фокусираме на едноставноста и постојаното […]

Прочитај повеќе

Facebook официјално го претстави Messenger за Windows, иако оваа кул алатка за четување се појави уште пред три месеци, кога го открија бета фајлот за симнување, па Facebook реши да го направи јавно достапен. Доколку го немате веќе симнато, Messenger за Windows, како и секој месинџер, овозможува да четувате со пријателите надвор од прелистувачот. Освен […]

Прочитај повеќе

Yahoo! Messenger ги цензорира FilesTube линковите кои ги праќате, без да ве извести ни вас, ни другата страна, пишува Тorrent Freak. Не е познато дали ова се случува на клиентската или серверската страна, што покренува многу сомнежи за мониторирањето на пораките кои ги разменуваме.

Прочитај повеќе

Отварајќи со како 350 милиони Facebook корисници испраќаат по 4 милијарди пораки дневно, Mарк Зукерберг го претстави „модерниот систем за пораки“ кој се содржи од неколку сервиси: познатотo праќање пораки на мрежата, чет комуникација и имејл пораки. Сите комуникации ќе бидат сместени на едно место во еден вид стрим на информации.

Прочитај повеќе

Програмата е слична на Skype, Yahoo Messenger, MSN, но со дополнителни опции, вака е опишан Macedonia Live месенџерот кој е пуштен во употреба летово од страна на Teleks.com.mk.

Прочитај повеќе

IM еволуираше, го надмина текстот и стигна до видео разговори – луѓето сакаат да споделуваат слики, видеа, линкови, пишува Пјеро Сиера од Microsoft во блог пост објаснувајќи го најновиот Windows Live Messenger кој вчера беше преставен во Бразил.

Прочитај повеќе