Платформата за блогирање Tumblr усвои една од функционалностите кои со години наназад се достапни на најпопуларнитe друштвени мрежи. Сега во секој пост на Tumblr ќе може да споменете корисник користејќи го @ симболот за да линкате до неговиот профил. Бидејќи Tumblr е платформа каде се реблогираат најинтересните постови, ваквото @споменување ќе им користи на сите […]

Прочитај повеќе

Facebook тестира семантички поврзани постови, опција позната како „mentions”, или „спомнувања“, пишува Оливер Чианг од Forbes. Пример, кога два и повеќе пријатели споменат некој термин или споделат линк, нивните постови се собираат во еден пост при тоа покажувајќи линк до активноста, а под неа постовите на пријателите.

Прочитај повеќе