Menu Museum е невообичаен веб сајт кој има едноставна мисија: Да ги обедини бројните менија од најразлични места и од најразлични временски периоди како би им се дал интересен увид во храната, цените и дизајнот на студентите во гостопримството. Заинтересираната група посетители има на располагање над 500 менија од најразлични места и времиња. Не постојат менија […]

Прочитај повеќе

iMenu е стартап од Риека кој сака да го замени класичното мени со таблет компјутер. Идејата им се допадна и на властите во Хрватска, па Министерството за туризам го награди проектот со 30.000 куни, јавува Netokracija. Апликацијата ќе овозможи секое јадење не само да биде претставено со фотографија, туку и со кусо видео. Покрај ова […]

Прочитај повеќе

Најдобар начин за ресторан да добие добра репутација е да има добра храна. Меѓутоа добра репутација се добива и нудејќи им уникатно искуство на гостите. Пример за вакви ресторани се оние кои што се тематски дизајнирани, или пак што се наоаѓаат на некоја некарактеристична локација. Многу ресторани во САД, во трката да привлечат што поголемо […]

Прочитај повеќе

Новиот бесплатен .мк сервис Donesi.com е наменет за интернет нарачување на храна од рестораните без потреба да се врти телефон. Сервисот за почеток има само четири ресторани од Скопје, но најверојатно наскоро ќе се додадат уште ресторани и сендвичари како од Скопје така и од другите .мк градови.

Прочитај повеќе

Foodily е весела страница за љубителите на добрата храна. Можете да пронајдете секакви рецепти, да се поврзете преку Facebook или пак да си креирате мени по ваш вкус и да го споделите со Facebook пријателите, сите Foodily корисници или да си направите настани за храната.

Прочитај повеќе

FilerFrog е апликација за Windows со која само со десен клик ќе можете да менаџирате фајлови, пример, да го менувате името, да го енкриптирате, да екстрактирате фајлови, да се промени големината на слика, правање .pdf албуми … и број други мали и корисни функции.

Прочитај повеќе

Конечно новите поедноставни опции за приватност се достапни за македонските корисници. При логирање на Facebook ќе најдете порака од друштвената мрежа дека има нови опции за приватност. Опциите навистина се едноставни за местење и може да се променат само со еден клик. Подолу е краток водич кој ќе ви ги објасни опциите и како да се снајдете со нив.

Прочитај повеќе