Поголема контрола за да менаџирате со вашата содржина, вели Facebook во блог пост во кој ги најави најновите промени во опциите за приватност. Дa, Facebook повторно ги менува опциите за приватност, што значи или им е досадно или пак дека корисниците не ги користат oвие опции бидејќи очекуваат друштвената мрежа да го прави тоа за […]

Прочитај повеќе

Mozilla тестира додаток за Firefox прелистувачот со кој ќе можат да се менаџираат профилите, дали на друштвена мрежа, дали тие за Google и Yahoo сервисите. Алатката се уште е во почетна алфа фаза, но може да се инсталира и да се проба. Додатокот кој работи само со неколку сајта, Google, Yahoo, Facebook и Тwitter, можете да го симнете од тука.

Прочитај повеќе