Во денешно време користиме многу страници каде што се регистрираме и ги оставаме нашите податоци. Но, дали лозинките кои ги користиме се доволно безбедни за да не заштитат? Има многу сервиси кои може да ни помогнат за да поставиме тешки лозинки на веб страните, и истите да не треба да ги зачувуваме во нашиот прелистувач […]

Прочитај повеќе

Секој пат кога создавате акаунт и креирате лозинка наидувате на совети за тоа дека лозинката треба да е долга, со големи и мали букви, како и со симболи. Резултатот од таквото нешто знае да биде предизвик за помнење, особено кога ќе земете во предвид дека за секој акаунт треба да имате различна лозинка. Buttercup е релативно […]

Прочитај повеќе

123456 и password се сè само не добри лозинки и она што обично ви треба е коктел од големи и мали букви, бројки и симболи или уште подобро цели реченици и фрази. Таквото нешто, меѓутоа, е исклучително тешко за помнење, особено кога ќе земете во предвид дека за секој сајт ви треба уникатна лозинка, а […]

Прочитај повеќе

LastPass е одличен и безбеден менаџер за лозинки кој не само што ви ги чува сите лозинки од сите сервиси, туку и автоматски ве логира. Куцањето лозинки може да не е проблем за десктоп компјутерите, но за мобилните може да биде проблем.

Прочитај повеќе