Snapchat е друштвена мрежа на која пораките имаат рок на траење. Ако ги испуштите во 24-часовниот период, тогаш никогаш нема да го видите тоа видео или фотографија. И тaa уникатност на Snapchat привлече 100 милиони активни корисници дневно да споделуваат милијарди парчиња содржина. Содржината на Snapchat беше видлива за кратко, но уште поважно секогаш продолжуваше […]

Прочитај повеќе

Дел од корисниците приметија дека сега на Facebook од десната страна се прикажува ново поле со „приказни за паметење“ во кое се истакнати некои кориснички статуси, како што е погоре на сликата. На истото место се појавуваат и „фотографии за паметење“ (photo memories).

Прочитај повеќе

Случајно, некои Facebook корисници добија пристап до нови прототип опции и сервиси на друштвената мрежа. По четириесетина минути од објавување на новите опции Facebook го изгаси сајтот, ја врати првобитната верзиjа и се извини за изгасеното време. Но, четириесетина минути се доволно време за да се кликне „print screen” и да се дознае за новите фан страни, интерфејсот за фотографии и за опцијата „Мемории“ за прегледување на севкупните активности на корисникот од приклучување на мрежата.

Прочитај повеќе