Edison Mail се рекламира како најдобриот и-мејл клиент за вашиот мак, но покрај тоа што нема да имате проблем да ја симнете апликацијата и за Android, моментно се работи и на верзија за Windows 10. Клиентот Edison Mail можеби не е најдобар, но во поглед на дизајнот и функционалноста, се наоѓа исклучително блиску до тронот. […]

Прочитај повеќе

Денес е се потешко да си ја зачувате приватноста кога разменувате содржина онлајн. Сигурен сум дека не сакате вашата порака да биде прочитана од компаниите, владите или некоја трета апликација која е поврзана со вашата сметка, туку само од примачот. За таа цел, постои екстензија за Chrome која ќе ја заштити вашата порака од крадење. […]

Прочитај повеќе

Facebook е сопственик на Fb.com доменот, потврди Domain Name Wire само неколку дена пред најавената за понеделник Facebook прес конференција, на која, според зуењето на интернет, ќе биде претставен нов имејл сервис. Поврзаноста со fb.com е многу логична бидејќи наместо новиот редизајниран сервис за имејл да користи суфикс @facebook.com ќе се користи пократката варијанта @fb.com.

Прочитај повеќе

По Gmail и Yahoo, сега и Microsoft претстави опција за Hotmal со која ќе може да се менаџираат мејловите од другите сервиси.

Прочитај повеќе

Yahoo го објави новиот бета Yahoo Мail кој достапен за сите. Новиот бета изгледа доста свежо спореден со поранешниот. Изгледа убаво и едноставно и нуди побрзо имејл искуство, „го изградивме од темели за да биде брз колку што вие сте продуктивни“ вели Yahoo.

Прочитај повеќе

Yahoo објави Mail и Messenger апликации за Android оперативниот систем. Апликациите се бесплатни и достапни за симнување. Двете апликации ги имаат потребните опции, пример Yahoo Mail за Андроид e доста интересен визуелно со лесен пристап до инбоксот и пишување мејл, како и и директен пристап до Messenger-от.

Прочитај повеќе