Сега кога iPhone 4 е најпопуларната камера за фотографирање на Flickr, што е индикатор за поширока и честа употреба на iPhone како направа за фотографирање, доаѓаме до прашањето: како можеме да станеме подобри фотографи користејки камери од мобилни, во случајот специфично iPhone? Курсот за iPhone фотографија се одржува во Kensington и Chelsea универзитетот во Лондон и […]

Прочитај повеќе

Првиот „чист паметен телефон на допир“ без Home копче. Вака Nokia го најави N9, својот прв уред кој ќе работи на MeeGo 1.2 платформата која го претставува „лизгањето“ како навигација меѓу апликациите и трите домашни екрани. Има копче од страна за стартување, но поинтересно е што уредот се стартува со кликање два пати на екранот, а се отклучува со лизгање на екранот од еден до друг крај.

Прочитај повеќе

Новиот паметен телефон на HTC има 4.3-инчен LCD екран на допир, 8 мегапиксели камера со 1080p HD видео, dual-corе 1.2GHz Snapdragon процесор. Новиот HTC Sensation 4G ќе се појави во Европа летово.

Прочитај повеќе

Најновиот Nokia N8 е првиот уред кој ќе работи на Symbian^3 оперативен систем кој подржува мулти-допир и мулти-таскинг.

Прочитај повеќе

Надополнето 01.07.2010: Мicrosoft престана да ги работи на Kin мобилните телефони кои беа претставени само пред 3 месеци, велејќи дека се фокусира само на Windows Mobile платформата префрлувајќи го својот Kin тим во тој одол. Неофицијално се шпекулира дека само 500 Kin се продадени.

Прочитај повеќе