Контроверзниот основач на Megaupload, Ким Дотком, ќе го спасува интернетот. Г. Дотком преку Twitter предупреди дека нарушувањето на интернет неутралноста само ќе го забрза растот на неговата мрежа. Ким Дотком работи на алтернатива на интернет. MegaNet, како што ја нарекува мрежата, ќе овозможи вистинска интернет слобода, пренесува IBTimes. Мрежата е во најава за стартување уште […]

Прочитај повеќе