Не е никакво изненадување дека Apple сака од својот часовник да направи и здравствен додаток. Сепак во недостиг на апликации и истражување, засегa Apple Watch ќе остане примарно, фитнес додаток. Сепак Apple се обидува да го промени ова. Во соработка со Stanford Medicine компанијата ќе се обиде да го искористи часовникот за прeпознавање и регистрирање […]

Прочитај повеќе

Според извештајот на светската здравствена организација и светската банка, во 2015 година имало над 400 милиони луѓе кои немале пристап до основни здравствени услуги. Дополнително, истражување од World Health Organization предвидува дека во наредните десетици години светот ќе се најде во ситуација каде ќе недостасуваат скоро 13 милиони здравствени работници, што значи дека процесот на […]

Прочитај повеќе