Пред недела дена Twitter овозможи за сите корисници да закачуваат фотографии директно преку нивен сервис. Сега Twitter го отвара и API-то за да им овозможи на програмерите да го искористат нивниот сервис за фотографии, пример за интегрирање во сајт или искористување во сопствен сервис. Преку API-то ќе може да се закачуваат, складираат и споделуваат слики […]

Прочитај повеќе

Twitter ја стартуваше Blackbird Pie алатка за вметнување (embed) на твитовите во текст, наместо да правите слика од твитовите и истата да ја вметнувате во текстот/блог пост.

Прочитај повеќе