Колку всушност знаете за вашето PC и за хардверските компоненти кои се кријат во неговата внатрешност? HARDiNFO 8 е програма чија цел е да ѕирне под хаубата и подобро да ве запознае со точните вредности за хардверот, но и оперативниот систем. Па така, најновата верзија на HARDiNFO 8 дава детален увид за моделот и произведувачот […]

Прочитај повеќе

Сите ентузијасти за мини-компјутерот Raspberry Pi имаат нова причина за радост. Во соработка со Element14, еден од производителите на микрокомпјутерот, Raspberry сега ќе доаѓа во сите варијанти кои можат да се персонализираат по потреба на корисниците. Element 14 на своите корисници ќе им овозможи да ја модифицираат плочката и да креираат сопствена чии димензии и […]

Прочитај повеќе

Уште од само претставување на Sandy Bridge процесорите, се појавија и многу матични плочи кои се базиран на чипсет P67/H6 Express. Трите водечи производители ASUS, MSI и Gigabyte спремни ги дочекаа новите процесори LGA1155 модели. Овој пат ќе ви го претставам моделот ASUS P8P67 Deluxe, матична плоча која се покаже дека може да се носи […]

Прочитај повеќе

Со оглед на тоа што Intel Sandy Bridge е доволно долго на пазарот, слободно можеме да заклучиме дека компатабилните матични плочи се доста зрели со многу напредни опции, така да која плоча и да ја одбереме горе-доле сите се задоволителни и која и да ја одберете нема да погрешите. Со претставувањето на Intel Z68 чипсетовите […]

Прочитај повеќе

P67A-UD3P-B3 е матична плоча претставена неодамна како дел од 6-тата серија на познатиот тајвански производител на плочи Gigabyte. P67A-UD3P-B3 не само што ќе изгледа одлично во вашето куќиште со својот иновативен дизајн и темна боја (за некои доста важен момент, за некои воопшто), туку ќе ги задоволи и поголемиот број од потребите со својата функционалност, брзина и стабилност.

Прочитај повеќе