Во изминатиов период, потребата од лесно пренослив лаптоп со моќни перформанси е поголема од било кога. Токму поради ова, се повеќе производители нудат вакви уреди, а една од најинтересните опции кои ви се на располагање во моментов е новиот Huawei MateBook D 15. Истиот е дел од неколкуте нови лаптопи на Huawei кои од неодамна […]

Прочитај повеќе

Новите Мatebook лаптопи од Huawei пристигаат и на македонскиот пазар. Huawei Matebook 13, Huawei Matebook D14 и D15 и Huawei Matebook X Pro ќе бидат достапни за купувачите од Македонија, велат претставници на Huawei. Huawei Matebook X Pro е 13.9-инчен лаптоп компјутер кој тежи 1,33 kg. Хардверот на лаптопот е составен од 10-та генерација на […]

Прочитај повеќе

Kинескиот Huawei на новиот Mobile World Congress го претстави својот прв Windows 10 таблет кој треба да биде алтернатива за поскапите уреди наменети за професионалци. Се чини дека времето на таблет компјутери без тастатури е минато, а тоа е случај и со MateBook. Станува збор за таблет со 12 инчен екран кој е нешто помал […]

Прочитај повеќе