Последната епизода на „Super-Fan Builds“ можеби најдобро покажува зошто игрите на табла се враќаат. Можностите кои доаѓаат со технологијата, но и иновативноста на креаторите може да се забележат и при креирањето на оваа маса. Креаторите на масата користат куп технологија: софтвер, 3д-принтер, таблет-компјутери и огромен монитор да ја добијат најдобрата маса за Dungeons & Dragons. […]

Прочитај повеќе

Веб видеото го движи светкиот феномен “Иновација забрзана од масите“, вели Крис Андерсон, кураторот на TED конференцијата во својот говор „Како веб видеото ја води глобалната иновативност“.

Прочитај повеќе