Дали треба целосно да го наполните телефонот пред употреба, или треба да го полните телефонот откако целосно ќе се испразни? Ова се само дел од прашањата на секој корисник на паметни телефони. По кратко истражување, Fatal1ty_, познат и како Мартин Рајовски, на форумот на IT.com.mk ги објави 7-те митови и вистини околу батериите на мобилните […]

Прочитај повеќе

<Надополнето> Од 12 март Facebook ќе го замени Static FBML, кој се користеше за креирање странични или воведни табови на фан страните, и наместо него ќе користи iFrames. Со iFrame администраторите ќе можат да ги користат HTML, Javascript и CSS технологиите за додавање на содржина на фан страните.
</надополнување>

Прочитај повеќе

Ова е еден краток текст во кој ќе се обидам да што е можно по сликовито да објаснам што е RAID технологијата и се што треба да се знае околу неа. Пред се наменето за оние помалку информираните.

Прочитај повеќе

(ова е гостински рецензија на Mартин Рајовски. Рецензијата е направена на тест верзијата на Windows 7 (build 700), така да може да има минимални разлики со оригиналната верзија на Windows 7)

Прочитај повеќе