Google и досега ги распределуваше своите Nexus уреди, а според податоците на Федералната комисија за комуникации, новиот Nexus доаѓа од HTC. Повторнo како и со Nexus 6p и Nexus 5X ќе има два уреди. Уредите во HTC се со кодни имиња Marlin и Sailfish. Телефоните ќе поддржуваат универзален LTE протокол, што значи дека ќе функционираат на […]

Прочитај повеќе