Најверојатно веќе сте виделе Facebook групи кои се наменети за продажба на производи или услуги. Над 450 милиони корисници секој месец ги посетуваат овие групи. Друштвената мрежа сака да го досреди овој сегмент и да им олесни на своите корисници, па го воведува „Marketplace“. Платформата на корисниците треба да им овозможи да купуваат и продаваат локално. Продавницата […]

Прочитај повеќе

Во моментот на Windows Phone Marketplace се наоѓаат 130.000 апликации, особено истакнувајќи го големиот раст за два месеци, со оглед на тоа дека при крајот на минатата година бројката на апликации изнесуваше околу 75.000. Oвие статистики ги објави директорот на Nokia, Стиве Елоп, на World Mobile Congress на кој беа претставени и два нови Windows […]

Прочитај повеќе

Според информацијата која е објавена на Windows Phone Dev Center (под текстот за испраќање на апликација), изгледа дека од Microsoft ќе го ребрендираат Windows Phone Marketplace во Windows Phone Store. Marketplace веќе е заменет со Store и на неколку други страници. Од компанијата сè уште немаат официјално известување за тоа, но ова нималку не е […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft ја претстави продавницата за апликации за новиот Windows Phone 8. Продавницата која има над 100.000 апликации ќе биде достапна и во Македонија. Koрисниците ќе можат да симнуваат апликации преку Мarketplace, а програмерите ќе можат да закачуваат апликации преку App Hub. Новиот Windows Phone 8 Marketplace ќе вклучи микротрансакции, односно плаќање директно преку апликацијата што […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft потготвува големи промени во следната 8-ма верзија на Windows Phone платформата која е наречена Apollo. Најголемата новина ќе биде интеграцијата со Skype, кој во пред девет месеци беше купен од Microsoft за 8,5 милијарди долари. Аpollo ќе има и подобра поддршка за хардверските компоненти, поточно поддршка за мултикор процесорите, нови екрани со поголеmа резолуција, […]

Прочитај повеќе

На Windows Phone Marketplace му беше потребен само еден месец за да собере дополнителни 10.000 апликации. Но, дали овој брз раст е всушност знак дека оваа нова мобилна платформа ќе може да стане конкурентна на Apple и Google? Windows Phone стартуваше на 21 октомври 2010. Сега, по 14 месеци, Windows продавницата стигна до 50.000 апликации, […]

Прочитај повеќе

Уште од септември Android Маркет имал 500.000 апликации кои биле пријавени, додека само 315.000 биле пуштени за симнување, открива истражувачката фирма Research2guidance. Пола милион апликации е фантастична бројка, но сепак Android Market е се уште зад App Store на Apple кој има над 600.000 апликации, од кои 456.000 се пуштени за симнување. Што се однесува […]

Прочитај повеќе

Microsoft претстави веб-базираната продавница за апликации наменета за Mango, новата верзија на Windows Phone 7 која се очекува да биде достапна за надградување во наредниве денови, и која ќе донесе бројни новини за мобилниот оперативен систем. Windows Phone Marketplace има околу 30.000 апликации, што е далеку зад Android и iOS продавниците кои надминуваат 200.000, односно […]

Прочитај повеќе

Новата 2 верзија на десктоп клиентот Seesmic покрај пристапот до и апдејтирање на статусот на популарните друштвени мрежи, сега доаѓа со 40 апликации и сервиси.

Прочитај повеќе