Facebook објави водич за како да направите успешна реклама за друштвената мрежа. Водичот содржи разновидни теми, пример кои видови на реклами има на друштвената мрежа, да таргетирате публика и водич за како функционира системот за аукција, како се наплаќа…

Прочитај повеќе

Foursquare, друштвената мрежа за споделување информации, станува интересна не само за македонските корисници туку и за македонските локални бизниси.

Прочитај повеќе

ИТ компаниите IBM, Apple и Microsoft на чело со Google остануваат на првите места на листата „100-тe највредни брендови“ на Milward Brown, одел за маркетинг истражувања на WPP.

Прочитај повеќе

„Историјата ја пишуваат зависници“ е прeдавање со успешни примери за како се користат друштвените мрежи да се постигне одреден ефект. Предавање е од Небојша Радовиќ – @Eniac кој зборуваше на петтиот роденден на Komunikacii.net блогот.

Прочитај повеќе

Луѓето се спријателуваат со брендовите на Facebook и Twitter бидејќи се корисници на брендот, за да добијат информација за некоја ексклузивна понуда и затоа што нивните пријатели се потрошувачи на брендот, покажa анализата на Razorfish, агенција која први маркетинг истражувања. Анализата „Digital Brand Experience“ е направена за онлајн однесувањето на 1000 американци кои имаат претходно […]

Прочитај повеќе