(Tекстот е преземен од македонскиот блог за фриленсери, Дезен.мк, чиј уредник е Дани Јанев. Реобјавен е со негова дозвола.) Едно од најважните одлуки, посебно на тазе дипломираните дизајнери и програмери е дали веднаш да пробаат со барање работа и отворени позиции низ маркетинг агенции или пак да почнат со барање работа онлајн и барање свои […]

Прочитај повеќе

За да привлече повеќе компании, Facebook ја ребрендираше својата Preferred Marketing Developer програмата во нешто позвучно – Facebook Marketing Partner. Програмата треба да креира екосистем за полесна соработка помеѓу огласувачите и бизнисите, кои, според Facebook, можат да влезат во партнерство што ќе резултира во подобри и поефикасни реклами. Новина е што сега во Marketing Partner […]

Прочитај повеќе

Родендени, венчавки, слики од деца, интересни настани и уште куп лични информации се споделуваат на друштвената мрежа. Зошто, како што чуваме слики во албум, да не ги архивираме и тие лични моменти во печатена книга?

Прочитај повеќе

Повеќето апликациите на Facebook ги споделуваат корисничките ID броеви, давајќи пристап до имиња на корисниците и на нивните пријатели на околу 25 маркетинг агенции и компании кои работат со податоци, од кои некои работат со креирање профил на интернет корисници следејќи ги нивните онлајн навики, открива Wall Street Journal.

Прочитај повеќе

Алек Броунштајн со неверојатно креативен идеја играјќи се со егото на врвните креативни директори од Њујорк успеа да дојде до работа од соништата во маркетинг агенцијата Young & Rubicam.

Прочитај повеќе