Популарната апликација за фаќање белешки, Evernote, на своите 75 милиони корисници од денес им нуди  маркет со физички продукти во кои е интегрирана и самата Evernote апликација. Во продавницата може да се пронајдат ScanSnap Evernote Edition Scanner, Jot Script Evernote Edition Stylus, како и ко-брендираните Moleskine ноутбукови и Post-it Notes падовите. Покрај таквите уреди, од […]

Прочитај повеќе

Google откри дека се има вкупно инсталирани околу 3 милијарди Android апликации и дека има 50 отсто повеќе симнувања на апликации од последниот квартал на 2010-та.

Прочитај повеќе

Според развивачкиот тим на Android, сега има над 100.000 апликации за Google-овата мобилна платформа. Популарноста на Android продолжува да расте благодарение на отвореноста, софтверот е со отворен код па многу производители го преферираат Android за своите мобилни уреди. Досегашните верзии на платформата ги преферираа мобилни телефони, но се претпоставува дека најновата 3.0 Gingerbread верзија на Android ќе биде приспособена за таблет компјутерите. Појавувањето на Android таблет компјутери сигурно ќе значи и повеќе апликации.

Прочитај повеќе

Google додаде уште дваесетина земји, вкупно 29, од каде развивачи на апликации можат да се регистрираат со Google Checkout и да продаваат апликации. Меѓу новите додадени земји се Норвешка, Белгија, Канада, Данска, Финска, Шведка, Русија… целата листа тука.

Прочитај повеќе