По куп порази oд компјутерите, конечно победа за човештвото! Во натпревар организиран во Кина, Ванг Јуенг ги претставуваше луѓето во борбата против вештачката интелигенција, и успеа да победи. Натпреварот требаше да покаже кој е подобар во препознавање на ликови, компјутерите или луѓето, и за прв пат по подолго време победија луѓето. Г. Ванг е познат […]

Прочитај повеќе